r
Nosalty Logó

Sertésborda Budapest módra Gabystól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Sertésborda Budapest módra Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 798 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3193 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1183 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 798 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    250 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6744.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    3248 mg
  • Nátrium
    2427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1613.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8448 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1714 micro
  • Kolin:
    1163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8267 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    2019 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    4731 micro
  • Lut-zea
    5462 micro
Összesen 3193 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kb. ujjnyi vastagságú karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, besózzuk.
  2. A gombát megpucoljuk, átöblítjük, szeletekre vágjuk.
  3. A hagymát, tv paprikát felkockázzuk, a csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A paradicsom csumáját kivágjuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, vagy fokhagymapréselőn átnyomjuk.
  6. Kevés zsíron a hússzeletek(adagoljuk a zsírt, ahogy fogy, ne tegyük bele az összeset, kb-i. mennyiséget adtam meg) mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként kb. 2-3 perc. Jénaiba szedjük, lefedjük, melegen tartjuk.
  7. A visszamaradt zsírba beletesszük a bacont,közepes lángon kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a fenti sorrendbena többi hozzávalót. 2-3 percenként adagoljuk a hozzávalókat. Víz nem kell bele! Az összetevők és a paradicsom leve adja a szaftot.
  8. Ha a máj is átpirult, tegyük bele a pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot, és 1-2 percig kavargatva főzzük össze. Készen vagyunk, zárjuk el a gázt.
  9. Közben a zöldborsót mikróban 3 perc alatt lefedve pároljuk meg (vagy sós vízben pár perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük). Keverjük hozzá a raguhoz.
  10. Tálalásnál a húsra rakjuk a ragut, mellé a köretet.
  11. Jó étvágyat:)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 50006
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Ajánló

Köretként kiváló a rizs (egy kis kukoricával megbolondítva), sült krumpli, és ha van időnk elkészíteni: a krokett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában a méltatlanul elfeledett régi főztjeimet szedem sorba. Ez is közéjük tartozik. Bár állni kell mellette, de mivel a hozzávalókat adagolni kell, közben keverek-kavarok, észre se veszem, mennyi idő telt el a főzőcskézés közben. Gyorsan készen van, kiadós és laktató étel. Ha a raguból marad, krumplipürével tálalva is megállja a helyét. Fejenként 1-2 szelet hús elég, sajnos ezt az új típusú hozzávalók megadásánál már nem lehet így beírni. Saccoltam a húsmennyiséget és a sütési időt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek