r
Nosalty Logó

Serpenyős melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Serpenyős melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 197 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szelet kenyér belét egy éles késsel óvatosan körbevágjuk, közvetlenül a héj mellett. A belsejét óvatosan, egyben kivesszük, a héját is szigorúan egészben meghagyjuk. Mindkettőt félretesszük.
  2. A tojást felverjük a csipet sóval, és elkeverjük benne az előzőleg lereszelt sajtot.
  3. A hagymát és a húst finomra aprítjuk, és egy serpenyőben pirítani kezdjük. 1-2 perc alatt átforrósodik, ekkor középen egy kupacba rendezzük, úgy, hogy a kenyér héját köré tudjuk fektetni, abba beleférjen.
  4. Egy mozdulattal köré fektetjük a kenyér héját, majd benne az alapanyagokat óvatosan szétterítjük. Takaréklángra vesszük vissza tűzhelyünket.
  5. Azonnal ráöntjük a tojásos sajtot, és erre rögtön rátesszük a kenyér belsejét, "vissza a helyére". Óvatosan belenyomjuk a még lágy tojásos masszába, vigyázunk, hogy ne égessük meg magunkat. 1-2 perc után megfordítjuk, tűzhelyünket lekapcsoljuk, és 1-2 perc után (amikor a második oldala is megpirult) tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33482
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 03.

Ajánló

Amíg kissé meghűl, akár el is mosogathatunk, hiszen alig használtunk valamit: vágódeszka, tojásos edény, kés, villa, serpenyő, sajtreszelő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami videón láttam, amit valaki a telefonján mutatott valami kerti mulatság estéjén. Kipróbáltam, és csodák csodájára működik, ráadásul ugyanolyan villámgyorsan el is lehet takarítani utána. Mindenféle hűtőben fellelhető, és ehető alapanyaggal variálható, a párizsitól a téliszalámiig. Az újhagyma helyett az édes paprikák, lila hagyma, vöröshagyma, kevés paradicsom és a többi. Bármiféle sajt jöhet, a camambert-tel is jó lesz, sőt még az ömlesztett verziók is játszanak, hisz' ez "csak" egy melegszendó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek