Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (40)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Vas
Kalcium

TOP Vitaminok

Folát A D B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
11.9 g

zsír

Összesen:
19.7 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
153 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
73 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
21 mg
Foszfor:
156 mg
Kálium:
163 mg
Nátrium:
98 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
31 µg

szénhidrát

Összesen:
88.8 g
Összes cukor:
33 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
82.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
73 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
176 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
94.9 g

zsír

Összesen:
157.5 g
Telített zsírsav:
91 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
41 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
1223 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.1 g
Kalcium:
588 mg
Vas:
12 mg
Magnézium:
168 mg
Foszfor:
1235 mg
Kálium:
1305 mg
Nátrium:
778 mg
Cink:
11 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
254 µg

szénhidrát

Összesen:
710.1 g
Összes cukor:
281 g
Élelmi rost :
19 g

víz

Összesen:
659.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
585 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
14 µg
C vitamin:
18 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
1413 µg
D vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.9 g

zsír

Összesen:
8.1 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
64 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
30 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
64 mg
Kálium:
67 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
36.7 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
34.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
30 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
73 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EnigmaticE
EnigmaticE Sat, 2012-05-12 18:18

megcsináltam, és béna mód elsőre ezzel a recepttel. A tészta szép, kel mint állat, sülés közben illatos, de itt jön az első, túl sok az élesztő, valamennyi kifut. A sütési idő ennek ellenére rövidebb lett az adott fokon, méghozzá több mint 10 perccel. Maga a süti viszont nagyon pufi, nagyon szép.
A pálinkás locsolás egy káosz. rengeteg a rálocsolandó (én alig többet locsoltam rá az itt megadottak felénél) mégis a végeredmény sírás, mert egy tök jó süti lenne, ha nem lenne még ennyitől is átázva :(
Ha valaki még nem csinált ilyet az egész pálinkás-lekváros részt kihagynám a helyében és simán porcukroznám

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-05-12 22:17

Ennek a sütinek a feltalálása óta épp az a lényege, hogy elázzon. :-)

lalitydora
lalitydora Sat, 2011-01-08 20:32

A látvány gyönyörűűűűűűű.... Viszont nem lesz a család legfőbb kedvence, hiányzik a váó.. Gyümölcsös és egy csokis öntetet hoztam össze a végére.. A mai kártyázás éke lesz.. KÖSZÖNÖM

lalitydora
lalitydora Sat, 2011-01-08 18:19

Kedves osztriGa!
Az előkészületek megvoltak, most benn sül a kis édes.. Annyi külömbséggel, hogy egyesitettem a te és Gargoyle receptjét.. szó szerint - remélem valami jó fog belőle kisülni :-)))

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-11-04 11:29

Én pogiznék szerintem, meg csinálnék ropit. Meg a sajtot. Azt hiszem. :-)

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2010-11-04 11:42

Igazad van!! A 2. grissini receptre esett a választásom, mert a hozzászólásokból ítélve jó lehet, és a Juci ropijához kellene sajt is, de azt én most nem tudok szerezni... :((
Na irány a konyha!! Azt hiszem kutyulok egy savarint is, ha valaki mégis inkább borozna... :)
T.

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2010-11-04 09:36

Ez igen!!! Még öt sárgája...nem csoda, hogy kinézett a formából!!! Nagyon szép lett!! Gratulálok!!
Sajttal le kellett állnom :(, mert a srácok itthon vannak, és elcsábítottak ide a közeli erdőbe sétálni. Tegnap mozi volt, de ma megint napirenden van!! Ráadásul ma egy sereg pasi jön sörözni...valamit ki kell találnom.
T.

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2010-11-02 13:17

....már látom magam előtt: fejébe nyomja a vadászkalapját, hóna alá kapja a notebookját, irány a les... csak hetek kérdése... :))
Az igaz, hogy több mint 10 éve vagyunk egybekötve, de kb. két hete tiszta izgatottan közölte velem a bevásárlásnál, hogy vegyek csülköt, mert Ő fog pörköltet csinálni belőle a hétvégén!!! És így is lett. Ide ugyan nem raktam fel, de állati jó lett. De azért csokoládétortát sütni nem fog...az már látszik..már csak az íze végett sem...:DD
T.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-11-02 11:54

A sajt jó, úgy ízesítsd, ahogy csak szeretnéd. :-)
Hallod, olyan magasra nőtt, hogy félig kinn van a koszorúformából. Le kellett takarnom alufóliával, mert emiatt hamar barnulni kezdett a teteje. Most vakon sütöm. Még 15 perc. :-)

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2010-11-02 12:25

hűha....ügyi vagy!!!! aztán végül Te is eheted 4 napig... :DDD
Sajt: éppen most gondolkodtam el, hogy a srácok miatt maradjak-e valamilyen európiai íznél... azt hiszem elsőre inkább "csak" borsozok, esetleg zöld bors??? Nem próbáltad még???
T.
(mindjárt beviszem a gépet a konyhába...ez kész őrület, csak "a ZURAM" haza ne jöjjön...mindjárt első kérdése: már megint játszol???? :(( ) nosalty-függő lettem...

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-11-02 13:03

Először én is így voltam a férjemmel...!Most pedig reggel amikor felébred,nosalty-val kávézik.Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-11-02 12:40

Oké, kész lett!
Megagiga savarint sütöttem! :-D
Óriási, és állati guszta.
Idáig tartott bekenegetni, de már tudom, érzem, hogy szuper! Megvágni most nem fogom, mert el kell mennem, és csak este érek haza, viszont szeretném lefényképezni. Úgyhogy marad holnapig. Úristen, gyönyörű lett! :-))))
A sajt: szerintem nyomhatsz bele borsot, fokhagymát, petrezselmyet, snidlinget, kaprot, ilyesmit...

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2010-11-02 12:47

Hurrá!!
mindjárt át is nevezem... :DDDD MEGAGIGA SAVARIN...
Szerencsére ez holnap is ugyanolyan finom!!
T.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-11-02 12:51

Olyan kár, hogy el kell mennem. Majd holnap folytatjuk!
Azurad miatt meg szerintem ne aggódj!
Mondd meg neki, hogy ha nem lenne a Nosalty, nem ehetne ilyen finomakat! ;-p
Sok puszi!

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2010-11-02 11:35

:))) Én meg vettem a bácsinál tejet, jár hozzánk egy autó, ami házi tejet árul...bár nem az az igazi "vödörbe fejt", de nekiállok a sajtodnak!!! Nagyon izgatott vagyok, mondhatni duplán, a savarin miatt is... bár én ezt kb. tízszer megsütöttem már, nem lehet baj...egyszer pl. elfelejtettem, hogy a vajat nem kell megolvasztani, és így olyan ragacsos valami lett belőle, hogy kis híján bevágtam az egész "szulutykát" ahogy drága nagyi mondta, a kukába. De aztán sajnáltam a sok tojást, meg a munkát, így valahogyan beleügyeskedtem a ragacsos vackot a formába, és megsütöttem. Isteni lett.. megyek sajtozni..
T.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-11-02 10:14

No, most tartok a 3-as pont, kovásznál. 30 perc pihi. :-)
Majd beszámolok.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 19:00

Ne aggódj tényleg, én voltam a béna... :-S
Nem, én igazából sütikhez nem használok légkeverést. Persze mindenki azt mondja, hogy nem szárít, de egyszer elvégeztem egy kísérletet. Fogtam édesanya jó kis piskótareceptjét és megsütöttem kétféleképpen. A légkeveréses nyomába sem ért a simán sütöttnek. Úgyhogy én biztosan 200 fokon, simán sütöm majd. Feltétlenül elmesélem milyen lett! Már alig várom. :-))

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 18:44

ehhhh, nem jól írtam.....pedig nem először számolok át ilyet :-D
200 fok na, persze, hogy jó a 180 légkeveréssel.
nem szóltam... :-S
vizsont átszámolni tényleg úgy kell, hogy a légkeverés mindig forróbb önmagában, a sima sütésnél ilyenkor nagyobb hőfok kell. a különbség 20 fok.
bocsi!

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2010-11-01 18:49

akkor jó, mert most komolyan elkezdtem gondolkodni... elrontottam volna... mert ugye jó pár nap eltelik mire felkerül egy recept, de ezt most komolyan vettem, mert fel akartam tenni, és tudom, hogy sokaknak nincs tapasztalata, így szinte biztos voltam a 180 fokban...
És Te légkeverésesen sütöd??
T.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 18:30

Tényleg 180 fok hőlégkeveréssel?
Az 160 fok simán. Kelt tésztához olyan kevésnek tűnik.

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2010-11-01 18:37

Igen, én mindig légkeverésesen sütöm, de a 160 az tényleg kevésnek tűnik. Ezt így kell átszámolni??? Most gondban vagyok... Az lehet, hogy számít, hogy ez egy hihetetlenül lágy tészta??? 5 tojástól szinte habos..
T.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-11-01 10:26

A mai napig azért nem tudok olyan finom fasírtot sütni, mint Anya, (megjegyzem messze földön híres, rezegős :DDD) mert nem tudja megmondani, miből mennyi kell. De anya, mégis egy kb. fél kiló darált húshoz mennyi zsemle, mennyi tojás, mennyi hagyma....Hát úgy szermre, kislányom, érzésből. Eddig 2x próbálkoztam, az első katasztrófa lett, vagy 5 évvel ezelőtt (ízre jó lett, csak kemény) meg egyszer vagy egy éve, na az már közelített, de mégsem az igazi. Esküszöm egyszer átmegyek hozzá mérleggel :DDDD

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2010-11-01 10:39

Az se jó, én egyszer megtettem, mindent mérlegeltünk, aztán amikor már majdnem kész volt, akkor láttam, hogy éppen visszateszi a lisztes dobozt a polcra... Mire kérdőn néztem rá, erre ő: na jó, jó csak egy kis lisztet tettem hozzá, mert egy picit úgy éreztem lágy még... :D
Ennyit erről, vagy benne van a kezedben az érzés, vagy felejtsd el! :)
Mellesleg a kelt tészta készítéséhez én vettem órákat a nagyitól. Együtt gyúrtuk, dagasztottuk, ő adagolt, én meg tanítottam a kezemet "érezni", "látni". Nem állítom, hogy tökéletesre sikeredett már az első ezután, de azért ez hasznosnak bizonyult.
T.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 10:35

Jucikám, csak az segít! Tetten kell érni őket az elkövetés közben...a mérleggel. :-p

onyxnomi
onyxnomi Mon, 2010-11-01 00:09

Kedvenc mértékegységem anyukámtól: "hát úgy szemre..." :)))

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2010-11-01 08:51

Igen, igen, lehetne egy ilyen nagyi aranyszlengszótárt nyitni... :)
Aztán ott van: hát, olyan gondolomnyi.... és a ne túl sokat!!!
T.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-10-31 20:54

Imáááádom!
De jó, hogy felkerült!
El fogom készíteni! Köszi!
Eszter

werdi
werdi / werdi Sun, 2010-10-31 18:31

:-)) Valóban jók ezek a meghatározások: pl. "amikor már szottyos a tészta..." :-D

osztriga
OsztriGa / osztriga Sun, 2010-10-31 18:46

Éljenek a nagyik, az arany meghatározásaikkal!! Egyébként ez a süti 4 napon keresztül szuper puha marad. Ezt csak azért tudom, mert egyedül kellett megennem (párom fogyózik, a gyerekeknek meg nem engedtem a pálinka miatt...), és azt, amit a vendégek hagytak ennyi napig ettem. Igaz üvegbúra alatt tartottam, de szuper finom volt a negyedik napon is.

623
finomliszt 50 dkg
élesztő 4 dkg
cukor 6 dkg
tej 2.5 dl
1 csipet
tojás 5 db
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
víz 1 dl
pálinka 1.5 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
víz 1 dl
cukor 1 ek