r
Nosalty Logó

Savanyú káposzta knédlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Savanyú káposzta knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A káposztához

A knédlihez

Összesen 779 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A káposztához

A knédlihez

Összesen 4680 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A káposztához

A knédlihez

Összesen 151 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    2301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 779 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.4 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18415.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2997 mg
  • Nátrium
    13805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3043 micro
Összesen 4680 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

A káposztához

A knédlihez

Elkészítés

A káposztához

  1. Olajon kiolvasztjuk a bacon zsírját, majd rárakjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk őket, a kiöblített savanyú káposztát rárakjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, babérlevéllel.
  2. A húst felaprítjuk, és hozzáöntjük. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje.Ez kb. 40 percig fő, míg a knédlit elkészítjük, és kelesztjük.
  3. Knédli: felfuttatjuk az élesztőt a cukor és a víz segítségével. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, a sót és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel jól kidolgozzuk. Kelesztőtálban 30 percig kelesztjük.
  4. Ha duplájára kelt a knédli, gombócokat formálunk a lisztes kezünkkel, és félrerakjuk. Kb. 6-8 db lesz belőle.
  5. Ha minddel kész vagyunk, akkor a káposzta legtetejére rakjuk egymás mellé. Vizes konyharuhát terítünk rá, és lefedve még kb. 30-40 percig főzzük.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10524
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a tél, a savanyú káposzta ideje! Javaslom a piacon hordókból kimért, házi készítésűeket, ami csak sót  tartalmaz!  Ez egy laktató és különleges káposztás étel, ami nem töltött káposzta!:)

Hozzávalók

A káposztához

A knédlihez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek