r
Nosalty Logó

Sausage and Mash

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sausage and Mash
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 6052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11756.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    9780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2314 micro
Összesen 6052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

krumpli és kolbász

gravy szósz

Elkészítés

krumpli és kolbász

  1. A gravy készítéséhez mindent fel lehet használni, amit csak akarunk körülbelül: répa, hagyma, csontok, stb. Lepirítjuk őket olajon. A tepsit fel szoktam tenni a tűzhelyre, ott lepirítok mindent, majd egy kevés vízzel felöntjük, és betesszük a sütőbe, hogy minden íz kifőljön. Majd a levet leszűrjük, és áttörjük a zöldségeket is. Szórjuk meg egy evőkanál lisztel, és forraljuk ki. Egy sűrű szószt kell végezetül kapnunk, és ezzel öntsük le a kolbászt.
  2. Burgonyát megfőzzük csipetnyi sóval ízesített vízben.
  3. Ha megfőtt a burgonya, törjük át/össze a vajjal.
  4. A kolbászt sütőben süssük meg.
  5. Szeleteljük csíkokra a vöröshagymát, majd olajon dinszteljük le. Adjuk hozzá a barna cukrot, sót és a borsot. Mikor már jól lepirult, öntsük fel a sörrel.
  6. A póréhagymát szeleteljük fel vékony csíkokra, majd forgassuk át lisztben. Süssük ki a fritőzben, amíg aranysárga nem lesz. Ez igazából a tetejére kerül, mint dekoráció, de ízletes, én nagyon szeretem, érdemes azzal készíteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 688
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az angolok egyik kedvenc étele, és én is nagyon szeretem, olcsó és nagyon gyorsan elkészíthető étel. A gravy szósz hozzá kicsit időigényes, de ha egyszer megcsinálod, lefagyasztod, utána mindig lesz.

Hozzávalók

krumpli és kolbász

gravy szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek