r
Nosalty Logó

Sárgarépatorta ahogy helena készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sárgarépatorta ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 792 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 4749 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 285 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1551 micro
  • β-karotin
    3722 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 792 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.7 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    9304 micro
  • β-karotin
    22335 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 4749 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    559 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük, hozzáreszeljük a narancs héját és a kifacsart levét.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük az olajat, és belekeverjük a répát és a többi hozzávalókat.
  3. Vajjal kikent tortaformába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vajjal, vaníliás aromával.
  6. A megsült és a kihűlt piskótára simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2339
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Ajánló

Nekem túl édesnek tűnt, ezért inkább 18 dkg cukorral fogom megsütni. Aki nem kedveli a túl édeset, inkább tegyen kevesebb cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Sárgarépás süteményeket kedveljük, de még répatortát nem sütöttem, hát most ez is megtörtént. Nagyon finom, zaftos a piskótája. Én túrókrémmel készítettem, de az eredeti receptet írtam le. 50 dkg túrót 1 kis doboz joghurttal és cukorral összekevertem, ízesítettem vaníliás esszenciával meg 1 kis tasak zselatinnal, ahogy a használati utasításon van, csak jóval kevesebb vízzel. Tetejét pedig olvasztott csokival meglocsoltam. Nem utoljára sütöttem meg ezt a tortát, az biztos.

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek