r
Nosalty Logó

Sárgarépás-fahéjas húsgolyó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GasztroMókus
Sárgarépás-fahéjas húsgolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 1311 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 2623 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    493 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1311 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    986 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2552 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25075 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 2623 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    659 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. A sütőt kb. 180 fokra előmelegítjük.
  2. Hagymát apró kockára vágjuk, a répákat sajtreszelőn lereszeljük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, a zabpelyhet, fűszereket és addig gyúrjuk, amíg az egészből homogén massza nem lesz.
  4. Tepsibe, vagy tűzálló tálba kevés olajat öntünk, és a masszából dió nagyságú gombocókat formázunk. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, közben ha szükséges, egyszer megforgatjuk.
  5. Amíg a húsgolyók sülnek, meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit. Majd miután kiszedtük a golyókat a tepsiből, még egy kis olajat öntünk bele, beleteszük a krumplit és mielőtt betennénk a sütőbe, áforgatjuk, hogy a zsiradék bevonja a felületét.
  6. Ezek után nincs más hátra, mint pirosra sütni. Bármilyen salátát kínálhatunk mellé, vagy akár tzatzikit is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1523
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GasztroMókus 4 recept

Bármilyen salátát kínálhatunk mellé, vagy akár tzatzikit is. Candida-diétásoknak is fogyasztható.

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A sütéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek