r
Nosalty Logó

Sárgarépás-diós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Turmix
Sárgarépás-diós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 40 darab kekszhez

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 40 darab kekszhez

Összesen 3204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 40 darab kekszhez

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    4031 micro
  • β-karotin
    9860 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 3204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    496 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A 40 darab kekszhez

Elkészítés

A 40 darab kekszhez

  1. A sárgarépát megmossuk, lereszeljük.
  2. A lisztet a sóval, fahéjjal és szegfűszeggel összekeverjük.
  3. A mézet a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük.
  4. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, a diót, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a sárgarépát és összegyúrjuk. Lágy morzsalékos tésztát kapunk, amit kb. 2 órára hideg helyre teszünk.
  5. A tésztát 3 mm vastagságra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  7. Díszíthetjük olvasztott csokoládéval. Ebben az esetben a csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a kekszeket belemártjuk, majd rácsra vagy alufólia matt felére tesszük, és hagyjuk megszilárdulni. (Én a csokira fehércsoki forgácsot szórtam. A képen a bevonás előtti állapot látszik.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4630
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gasztroajándékok készítésénél is gondolkodtam egy sárgarépás, vagy sütőtökös, vagy mindkét féle keksz készítésén, de a végére teljesen belefáradtam a sok sütésbe, így gondoltam, majd egy következő alkalommal bővítem a kínálatomat.  A 66 Karácsonyi édesség c. könyvben bukkantam egy kekszreceptre, amin csak mini változtatásokat eszközöltem. Senkit ne riasszom meg, hogy háromféle lisztből készült, lehet csak tönkölyből vagy kukoricából is sütni, a rozst nem tudom, azzal nincs önálló sütitapasztalatom. Arra voltam kíváncsi, hogy milyen állagot és ízt eredményez ez a kombináció, mivel én általában zabpehelyből és tönköly keverékéből sütöm a kekszeket. Nagyon finom narancsos ízű.

Hozzávalók

A 40 darab kekszhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek