r
Nosalty Logó

Sárgadinnye süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sárgadinnye süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1936 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 1936 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást keverjük el az olajjal, cukorral, vaníliával meg a sárgadinnye pürével.
  2. A lisztet keverjük össze a zabpehellyel, sóval, szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal meg a gyömbérrel.
  3. A nedves hozzávalókat öntsük a lisztes keverékhez, alaposan dolgozzuk el.
  4. Öntsük egy vajazott, lisztezett formába, a tetejét rakjuk ki a szederrel.
  5. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12018
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Ajánló

A sárgadinnyét szagoljuk meg a száránál, ha nincs illata, akkor nincs íze sem. 

Receptkategóriák

Dinnye süti? Hát ez nem úgy néz ki! Az eredeti receptet sárgadinnye kenyér néven találtam, és annyira meghökkentő volt, de a hozzászólások még inkább, hogy milyen finom. Viszont két vekni lett volna belőle, és még időben észrevettem, mielőtt bekevertem volna a tésztát. Rögtön kiszámoltam a harmadát, és plusz gyümölcsöt dobáltam a tetejére. A pités tepsimet fogtam be, hogy a sütési idő se legyen olyan hosszú a száz fokos melegben. Az elsőt nektarinnal raktam körbe, a közepére pedig egy sárgabarack fele került, mintha virág lenne. A nektarin nagyon édesnek bizonyult a tésztához, de a sárgabarack kissé savanykás volt, és az nagyon illett hozzá. No, ezért gondoltam, hogy a másodiknak a tetejét szederrel rakom ki, szuper párosítás lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek