Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.) recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Nátrium
Foszfor
Mangán

TOP Vitaminok

Folát B1 A K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
23.3 g

zsír

Összesen:
10.6 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
9 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
105 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
111 mg
Foszfor:
347 mg
Kálium:
978 mg
Nátrium:
1068 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
64.3 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
23 g

víz

Összesen:
574.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
239 µg
A vitamin (RAE):
241 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
139.6 g

zsír

Összesen:
63.5 g
Telített zsírsav:
33 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
21 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
56 mg

ásványi anyagok

Összesen:
15.7 g
Kalcium:
631 mg
Vas:
22 mg
Magnézium:
657 mg
Foszfor:
2082 mg
Kálium:
5860 mg
Nátrium:
6414 mg
Cink:
16 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
386 g
Összes cukor:
54 g
Élelmi rost :
143 g

víz

Összesen:
3449.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
32 mg
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
15 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
1433 µg
A vitamin (RAE):
1445 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
99 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.4 g

zsír

Összesen:
1.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
1 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
15 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
50 mg
Kálium:
143 mg
Nátrium:
156 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
9.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
83.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
35 µg
A vitamin (RAE):
36 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panter13
Panter13 Wed, 2013-10-23 16:43

Ma elkeszitettem elso sargaborso levesemet! A zeller zold elmaradt, tettem bele zoldseget :) koszonom a receptet, elkeszitem maskor is.

nori88
Nóri* / nori88 Sun, 2012-09-09 21:36

Szia! Szeretném elkészíteni, de felmerült 1 kérdésem: az elején meddig kell áztatni a sárgaborsót? Köszönöm!

katlin konya
katlin konya Sat, 2019-12-14 00:43

hat en a borsot nem szoktam aztatni , mert hamar meg fol , szerintem felesleges, csak jol meg kell mosni es ha forr lhabozni.

ozsuzsanna
ozsuzsanna Tue, 2012-03-06 20:45

Nagyon finom lett, habár nálam a zellerzöld átmeneti hiány miatt kimaradt.
Köszi a receptet!
zsuzsi

mamaci2
mamaci2 Sat, 2011-11-12 10:11

Nagyon köszönöm a jó receptet! Hihetetlenül finom, azóta kelkáposztát is készítettem hasonló módszerrel és mindenkinek bejött!

Barika
Barika Wed, 2011-08-03 13:24

Hosszú vágyakozás után és a megfelelő recept megtalálásával ma elkészítettem és nagyon finom lett! Köszi a receptet!!

lizzi
lizzi / lizzi Fri, 2011-02-25 14:27

Nagyon finom ez a leves!!Ma elkészítettem ,igaz nekem csak megfőzve ,turmixolás nélkül jobban ízlik:)és főztem bele pici füstölt szalonna darabokat ,nagyon fini lett!Köszi a receptet!

Lindy
Lindy / Lindy Tue, 2011-02-15 15:56

Ma elkészítettem, és nagyon ízlett a családnak! Csináltam még pirított bacont a levesgyöngy mellé.
Isteni!!!!Köszi a recit!
Üdv.:Linda

435
felesborsó 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 nagy db
zellerlevél 2 db
2 tk
bors 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 1.5 dl
víz 3 l
petrezselyem 0 ízlés szerint
levesgyöngy 10 dkg