r
Nosalty Logó

Sárgabarackos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 358 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 251 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 358 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    319.4 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3362.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2397 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    3007 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 4288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukor 2/3 részével.
  2. A kakaót keverjük össze a kétféle liszttel. A sárgájákat verjük habosra a maradék cukorral.
  3. Forgassuk a sárga krémhez a tojáshabot, majd fakanállal óvatosan keverjük hozzá a kakaós lisztet.
  4. Csorgassuk hozzá az olajat, keverjük simára, és töltsük kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  5. Előmelegített sütőben süssük meg. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vegyük ki és vízszintesen vágjuk félbe.
  6. Verjük fel félig a tejszínt, majd adjuk hozzá a habfixálókat és verjük kemény habbá. Keverjük hozzá a joghurtot és a vaníliás cukrot.
  7. Kenjük a krém harmadát az alsó tortalapra és osszuk el rajta a a sárgabarackokat. Hagyjunk pár szemet a tetejére díszíteni!
  8. Kenjük meg a maradék krém felével. Helyezzük rá a második tésztát és simítsuk a torta tetejére, valamint az oldalára a maradék tejszínes krémet.
  9. Díszítsük ízlés szerint. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7734
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Anyósom születésnapjára sütöttem ezt a nagyon finom tortát. Gyorsan elfogyott, úgyhogy ajánlom másnak is! :) Én Hoppla tejszínnel készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek