r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár ahogy Dagika készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgabaracklekvár ahogy Dagika készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 12719 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    8479 micro
  • β-crypt
    806 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1060 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5853.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    930 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3149.8 g
  • Cukor
    2971 mg
  • Élelmi rost
    215 mg

VÍZ

  • Összesen
    8031 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8928 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    930 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    101742 micro
  • β-crypt
    9672 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8277 micro
Összesen 12719 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat forró vízbe tesszük kb. fél percre (ha egy nagyobbacska fazekat használunk, akkor egyszerre kb. egy kilót is rakhatunk bele).
  2. Kicsit várunk, hogy lehűljön (addig forró vízbe tesszük a következő adagot), és egy mozdulattal lejön a héja. Én ekkor már oda szoktam készíteni a nagy fazekat, amiben főzöm a barackot, és rögtön mehet bele, gyakorlatilag négy felé nyomom kézzel, a mag meg mehet a kukába. :)
  3. Ha az összes barackot megpucoltuk, akkor mehet fel a tűzhelyre, lassú tűzre (kerámialapos van, és ott 4-esen szoktam). Kb. 1 óra, amire elkezd forrni, közben néha meg kell keverni, le ne ragadjon.
  4. Amikor már kis hab keletkezik a tetején, akkor beletesszük a tartósítószert.
  5. Újra forrás után mehet bele a 2 kg cukor is, és tovább főzzük 10 percig.
  6. A legvégén kerül bele a 2 csomag vaníliás cukor, innen már csak egy jó alapos keverés vár ránk, és kész is van. :)
  7. A jó alaposan kimosott és megszárított (én a sütőbe szoktam berakni 50 fokra 5 percre) befőttes üvegeket egy mélyebb tepsibe rakjuk, forró vizet öntünk az aljába (így nem törnek szét az üvegek a forró lekvártól), és szép lassan, merőkanalanként megtöltjük őket.
  8. Amikor mind megvan, akkor a meleg vízbe áztatott celofánokat az üvegek tetejére rakjuk, befőttes gumival rászorítjuk, majd a tetejét is rárakjuk, és 1 percre fejjel lefele rakjuk! (Ezt egy nénitől tanultam, így vákuum keletkezik az üvegben, és nem tud megromlani).
  9. 2-3 napra meleg dunsztba tesszük (nálam ez egy törölközővel bélelt hálózsák, az öregeknél meg a dunyha alatt), és hagyjuk magától kihűlni. Ha megvan, megtisztítjuk az üvegeket, ha szükséges, és felcimkézzük. Nálam elmaradhatatlan a kockás rongy a tetejéről. :)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 50499
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Lementem a közértbe lekvárért, és nem találtam olyat, amiben 20 %-nál több a gyümölcstartalom, és ki is jöttem gyorsan. Ebből kifolyólag úgy gondoltam, kipróbálom magam lekvárfőzés terén is, és próbáltam receptet találni, de mindben tatáltam valami kivetnivalót.... Vettem a bátorságot, és mindből ollóztam egy kicsit, és a végeredmény csodás lett. Gyönyörű barackszín (nem barna!), pont jó állag, és csodás kritika a családtól és barátoktól! Mi kell még? Az első 10 kg kipróbálása után már 30 kg-nál járok, és még nincs vége a szezonnak! Hajrá mindenki, legyetek bátrak és vállalkozó szelleműek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?