r
Nosalty Logó

Sárgabarackkrémleves monamee-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
monamee
Sárgabarackkrémleves monamee-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Összesen 580 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Összesen 2318 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2149 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 580 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2390.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    8596 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 2318 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Elkészítés

Hozzávalók a leveshez

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, 4 részre daraboljuk. A héja maradhat rajta, ha nagyon puha a barack, az sem baj, ha csak 2 részben marad, úgyis össze fogjuk mixelni. (Lehet akár 15 db is, én lédús, mézédes, puha fajta sárgabarackból csináltam, az őszibarack akár el is hagyható.)
  2. A vajat egy edényben megolvasztjuk (pirítani nem kell), 1-2 evőkanál cukrot halványsárgára karamellizálunk rajta.
  3. Lehúzva a tűzről, rádobjuk az előkészített barackot, kicsit összeforgatjuk, hozzáöntünk kevés vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű, és puhára főzzük. Ha puha fajta barackot választunk, ez kb. 5-10 perc.
  4. Ha megpuhult a barack, beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, reszelt citromhéjat (kb. 1/4 citromból), cukrot ízlés szerint (a barack édességétől is függ a cukor mennyisége, inkább fokozatosan adagoljuk), utána botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű, tegyünk hozzá még vizet. Inkább híg legyen az állaga, mert a tejszíntől még sűrűsödni fog.
  5. A tejszínt elkeverjük 1-2 evőkanál liszttel, és behabarjuk a levest.
  6. A tálaláshoz a szeletelt mandulát teflon edényben halvány barnára pirítjuk.
  7. Elkészítés után a hűtőben lehűlve kicsit még sűrűsödni fog, kb. folyékonyabb joghurt állagúra. Langyosan is fogyasztható, de hidegen, tejszínhabbal, pirított mandulával az igazi! Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5179
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
monamee 1 recept

Ha szezonja van a sárgabaracknak, hihetetlen mennyiségben képes vagyok fogyasztani, főleg hogy saját kertből szedem hozzá az alapanyagot. De van az a pont, amikor már a lekvár- és a befőttkészítés nem elég. Itt jött képbe nálam a sárgabarackkrémleves, amit  - magam sem tudom, hogy miért - de ezelőtt még soha nem készítettem. Csináltam már szinte minden gyümölcsből, meggy, alma, ribizli, fahéjas szilva, de valahogy a barack kimaradt. A gyümölcsleves alapját a neten találtam valahol, kicsit változtattam rajta, és a saját ízlésem szerint formáltam. Szerintem nagyon jól sikerült! A nyári étkezéseink mindennapjaiba fog tartozni!:) Ha befőtt barackból készítjük, akár télen is fogyasztható langyosan!

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?