r
Nosalty Logó

Sárgabarack vajas piskótaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Sárgabarack vajas piskótaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2508 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1668 micro
Összesen 1911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, ha kész, további felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A puha vajat habosra keverjük 6 ek cukorral, majd a tojások sárgájával.
  3. A sárgájás keveréket óvatosan a fehérjehabba keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is.
  4. Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd rászórjuk a felvágott sárgabarackot.
  5. Meghintjük fahéjas-cukorral.
  6. 180°-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (30-35 perc). Hidegen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5039
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Ajánló

Szórjunk rá darabolt diót vagy szeletelt mandulát, úgy még finomabb. Nekem sajnos egyik sem volt itthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Érik a sárgabarack. Még kell neki 1 hét, hogy igazán finom legyen, de a hullott barackoknak hol is lenne jobb helyük, mint egy könnyű, nyári pitében?:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek