r
Nosalty Logó

Sárgabarack-dzsem ahogy bellatorta készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgabarack-dzsem ahogy bellatorta készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18018 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    8479 micro
  • β-crypt
    806 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1502 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4551.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    932 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4536.2 g
  • Cukor
    4353 mg
  • Élelmi rost
    186 mg

VÍZ

  • Összesen
    8068.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8928 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    945 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    101742 micro
  • β-crypt
    9674 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8283 micro
Összesen 18018 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat 3 léről megmossuk. Félbevágjuk, a magját kiszedjük.
  2. Egy nagy lábosba tesszük, és lassú lángon elkezdjük főzni. Sűrűn kavargassuk, nehogy odakapjon!
  3. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és onnatól állandó kavarás mellett főzzük. Az idő a barack minőségétől is függ, kb. 1 óra.
  4. Fél óra múlva hozzácsavarjuk a citrom levét.
  5. Vizes kistányérra cseppentünk, így meg tudjuk állapítani, hogy milyen sűrű.
  6. Mikor úgy érezzük, hogy kész, elzárjuk a gázt. és hozzákeverjük a Na-benzoátot.
  7. Forrón üvegbe töltjük.
  8. Lefedés után rövid ideig fejre állítjuk az üveget, és jöhet a százaz dunszt. (Vagyis jól bebugyoláljuk, hogy lassan hűljön ki.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8890
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a kevés tartósítószeres ételeket.

Receptkategóriák

Évek óta így készítem, mindeni szereti. Mivel a barack érettsége nem egyforma, ezért van darabos, és híg része is. Tésztákba, fagyik tetejére, tejberizsre is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!