r
Nosalty Logó

Sárga lencse dahl csicseriborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sárga lencse dahl csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1505 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9272 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    988 mg
  • Foszfor
    3597 mg
  • Nátrium
    3227 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6021 micro
  • Kolin:
    1197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 5158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A sárga lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd átöblítjük folyóvíz alatt. Lecsepegtetjük.
  2. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a római köményt, a mustármagot és a koriandermagot, és addig pirítjuk, míg erősen illatozni nem kezd.
  3. Ekkor beletesszük a felkockázott vöröshagymát,a reszelt fokhagymát,a gyömbért ésa leöblített lencsét.
  4. Felöntjük zöldség alaplével és a kókusztejjel,és hozzáadjuk a többi fűszert, a cukrot és a citromot is. Kb. 20 percig lefedve főzzük.
  5. A csicseriborsót felbontjuk, szűrőben folyóvíz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, és a megfőtt lencséhez adjuk.
  6. Felengedjük a joghurttal, 1-2 percig forraljuk, és máris elkészült a dahl.
  7. Tálalásnál megszórjuk friss korianderlevéllel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7869
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárga lencse dahl csicseriborsóval
Évi néni 1830 recept

Ez a recept sehol sem szerepel, én hoztam össze az otthon található anyagokból, de mondhatom ütős vega ebéd lett belőle. Egész családom szerette, pedig megrögzött húsevők vagyunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek