r
Nosalty Logó

Sakk-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sakk-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Összesen 736 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Összesen 8810 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Összesen 319 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 736 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    389.6 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    3318 mg
  • Nátrium
    1975 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1229.9 g
  • Cukor
    1059 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2786 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2546 micro
Összesen 8810 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és egy nagy tálba tesszük a fehérjét. Felverjük habbá, majd apránként beleszórjuk a cukrot, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. Ezeket a hozzávalókat robotgéppel keverjük. A szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor) már egy fakanállal forgatjuk bele óvatosan.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

Krém

  1. A tejszínt egy edényben melegíteni kezdjük, majd beletördeljük a csokit. Ha már szépen felolvadt a csoki, hűtő hidegre hűtjük.
  2. A hideg krémet robotgéppel felhabosítjuk, majd belekeverjük a főzés nélkül készíthető pudingport. Így nagyon jól kezelhető és nagyon finom krémet kapunk. Betöltjük a piskótába, és a torta oldalát is bevonjuk vele.

Fondant borítás

  1. A vizet egy edénybe öntjük, a cukor kivételével belekeverjük a hozzávalókat, és lassan melegíteni kezdjük. Ha megolvadt a zselatin, beleszitáljuk a porcukrot, amennyit csak felvesz.
  2. Alaposan cukrozott deszkára borítjuk, és bőségesen meghintjük porcukorral. Jól formázható tésztaszerű masszát kapunk, amelyet kinyújtva a tortára borítunk, majd a fölösleget levágjuk a szélein.
  3. Barna marcipánból kis kockákat vágunk ki, és szépen sakktábla-alakzatban rátesszük. Kicsi kakaós vízzel átkenjük az antik hatás érdekében.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3957
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagypapának két nagy kedvtelése van. Szeret a virágaival bíbelődni, és szenvedélyesen szeret sakkozni... :)

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek