r
Nosalty Logó

Sajttal töltött csirkemell chipses panírban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttal töltött csirkemell chipses panírban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 1496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 5972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2830 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 1496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    330.8 g

Zsír

  • Összesen
    389.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11217.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    2246 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    4251 mg
  • Nátrium
    3648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    126 mg
  • C vitamin:
    577 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    974 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    914 micro
  • β-karotin
    2712 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    11321 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 5972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hús elkészítése:
  2. A csirkemellett tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk (én 12 darabra vágtam), kiklopfoljuk.
  3. Bedörzsöljük a szerecsendióval, citromhéjjal és borssal.
  4. Egy kisebb tálba téve nyakon öntjük szójaszósszal. Mértékegységet azért nem mondok, mert a sósság mértékét mindenki maga dönti el, de vigyázzunk vele, mert a chips is sós. (Én 4 evőkanálnyit egy kevés vízzel elkeverve tettem rá, hogy lepje el.) Kb. 10 percig állni hagyjuk.
  5. A sajtot annyi csíkra vágjuk, ahány húst tervezünk, és betekerjük a hússal. Ha nem marad egyben, fogvájóval össze lehet csíptetni.
  6. Összezúzzuk a chipset (mindenki gondoljon ilyenkor a kevésbé kedvelt kollégájára, főnökére, szomszédjára, exére stb).
  7. Panírozzuk, tehát liszt, tojás és ezúttal az összezúzott chips zsemlemorzsa helyett, majd aranybarnára sütjük.
  8. A köret elkészítése:
  9. A káposztát és a megtisztított vöröshagymát felaprítjuk. (Én a házi kézimixer zöldségvágó kis tálkájával daraboltam. Ajánlatosabb a káposztát több kisebb darabra vágni. Lehet gyalulni is, de én magamból kiindulva inkább emezt választottam, mert hajlamos vagyok a konyhában lehető legabszurdabb módon elvágni magam. Rendszeresítve lett egy kisebb elsősegély készlet is...)
  10. A paradicsomokat előbb félbe, majd anyóséheztető vékonyságú szeletekre vágjuk, de ez opcionális, ki milyen formát szeretne.
  11. Még mielőtt a paradicsomot beletennénk a káposztás-hagymás mixbe, megcsináljuk a saláta-alapot. Káposztára só ízlés szerint, 1,5-2 ek cukor, bors, ecet vagy citromlé olyan mennyiségben, amennyire savanyúnak szeretnénk. (Én 2 ek ecetet raktam.) A paradicsom is egy keveset savanyít rajta.
  12. Fakanállal vagy kézzel összekeverjük, csak vigyázat olyankor a gyűrűkre meg a sebekre.
  13. A paradicsomot is beletesszük. Azért utólag, hogy ne törjön össze kavarás közben.
  14. A meglevő algoritmusok befejezése után tálalható, díszíthető a paprikával, egy pár szelet paradicsommal vagy friss petrezselyemmel, csak az jelenleg nem volt a kertben elérhető.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9648
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szokásos, "ami éppen itthon van, balesetmentesen és gyorsan ebédet!" kiálltással jött ma oda anyám, hogy csináljak már valamit :). Egész értékelhető lett, gondoltam, megosztom :). Jó étvágyat és kedvet a főzéshez!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?