r
Nosalty Logó

Sajtos zöldséges csirkemell salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos zöldséges csirkemell salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 351 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 351 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    556 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kicsi hőálló üvegtálat nagyon vékonyan kenjünk ki a kókuszolajjal (vagy más zsiradékkal). (Tényleg elég hozzá 1 g!)
  2. A csirkemellet megmosva, besózva és/vagy ételízesítőzve tegyük a tálba.
  3. Az újhagymát hosszában vágjuk félbe, majd összefogva karikázzuk fel, tegyük egy pici tálba. Én a zöldjét is belevágom.
  4. A paradicsomot a legapróbb darabkákra vágjuk (az sem baj, ha közben szétesik), és öntsük ugyanebbe a tálba.
  5. Tegyünk a paradicsom és az újhagyma mellé oregánót, és keverjük össze, ha akarjuk összedolgozhatjuk botmixerrel is pürévé.
  6. A hagymás-paradicsomos egyveleget halmozzuk a csirkemell tetejére, majd tegyük rá a sajtot. Ha szeletelt sajtunk van, akkor mehetnek egyben a szeletek, ha tömb, akkor nagylyukú sajtreszelőn reszeljük rá.
  7. Tegyük lefedve a sütőbe, és pároljuk össze kb. 40 perc alatt.
  8. Míg a hús párolódik, készítsük el a salátát: a jégsalátát vágjuk tetszőleges méretű darabokra, és tegyük a tányérra, rakjuk rá a kukoricát.
  9. Ha elkészült a husi, rögtön szedjük is a tányérraa saláta mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3562
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Ajánló

Aki szereti a rizst, azzal is eheti, de ez eléggé megdobja a tápértékeket (különösen a szénhidrátot!). Bor: cserszegi fűszeres, decsi szagos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint a magányos diétázóknak szól a receptem, de ezt is elkészítettem több főre. :) Első sorban azoknak ajánlom, akik szeretik a testesebb, fűszeres ízeket. Egy adag (kb. 350 g) táprétéke: energia: 289,37 kcal, fehérje: 47,12 g, szénhidrát: 11,55 g, zsír: 5,87 g.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek