r
Nosalty Logó

Sajtos-spenótos-húsos batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-spenótos-húsos batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Besamel mártáshoz

Összesen 1075 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Besamel mártáshoz

Összesen 6443 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Besamel mártáshoz

Összesen 245 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1736 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3702 micro
Összesen 1075 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    394 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7211 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    3770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    911 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    854 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10417 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22214 micro
Összesen 6443 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Besamel mártáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Apróra vágjuk a vöröshagymát, a spenót/bébispenót leveleket alaposan megmossuk. A felvágottat késsel vagy robotgéppel egészen apróra aprítjuk.
  3. Egy nagy serpenyőben megdinszteljük margarinon a vöröshagymát, majd rádobjuk a spenótleveleket is, végül beleforgatjuk a csirkemell sonkát.
  4. A besamel mártáshoz egy kisebb lábosban megolvasztjuk a margarint.
  5. A tejet és a lisztet kézi habverővel kikeverjük, ráöntjük a margarinra, és amíg teljesen be nem sűrűsödik, szintén habverővel folyamatosan kevergetjük. Reszelt sajttal, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Ebbe keverjük a hagymás, spenótos, csirkemell sonkás alapot.
  6. A leveles tésztából (ha nem készre kinyújtott, friss leveles tésztát veszünk, akkor kilisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm-esre nyújtsuk a tésztát) kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk, ezek közepére egy teáskanál tölteléket halmozunk, és megkenjük vízzel a körök széleit. A körökből félköröket hajtunk, villával lenyomkodjuk a széleit.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a batyukat, megkenjük őket a felvert tojással, és a tetejüket megszórjuk szezámmaggal.
  8. Gázsütőben 15-20 percig sütjük a batyukat, egyik tepsivel a másik után, amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4923
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött leveles tésztát szerettem volna készíteni. Azt használtam a töltelékhez, ami éppen otthon volt. Így lett sajtos besamel alapba keverve a felvágott és a bébispenót.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek