r
Nosalty Logó

Sajtos spárgakrémleves spárgavégekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sajtos spárgakrémleves spárgavégekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2368 micro
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4735 micro
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főzővizet feltesszük melegedni. A krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, beletesszük a vízbe.
  2. A spárgák végeit levágjuk, a fehéret meghámozzuk. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe tesszük. A spárgákat feldaraboljuk, a zöldek csúcsait félretesszük, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba tesszük. Sózzuk, szórunk bele cukrot. Amikor már minden csaknem puha, beletesszük a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárjuk a tűzhelyt, s fedő alatt hagyjuk egy darabig.
  3. Lereszeljük a sajtot.
  4. A zöld csúcsokat kivesszük, félretesszük. A levest egy botmixerrel pürésítjük, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozzuk.
  5. A fazekat visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a tejet, szórunk rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beletesszük a sajtot és a mustárt. Összekeverjük, felforraljuk.
  6. Tálalunk. Merünk egy tányérba a levesből, díszítjük a zöldspárga sípokkal és a sült baconnel, s rajzolunk egy kört a tejjel.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2509
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek