r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-sonkás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2459 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 615 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5912.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 2459 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy picit állni hagyjuk, majd kiklopfoljuk.
  2. A húsokat beleforgatjuk először a lisztbe, a tojásba, majd pedig a reszelt sajtba.
  3. Egy jénai alját vékonyan kikenünk olajjal, majd elkezdünk rétegezni: legalulra kerülnek a hússzeleteket (szép szorosan egymás mellé), erre mehet egy sor csirkemell-sonka, arra még egy húsréteg, majd lilahagyma felkarikázva, ezt lelocsoljuk a tejföllel, majd jöhet még egy réteg hús és arra a megmaradt reszelt sajt.
  4. Így tesszük be előmelegített sütőbe. Az utolsó 10 percben levehetjük a jénai tetejét, hogy szépen rásüljön a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 47799
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Krumplipürével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég költöztem el otthonról, és kezdtem el önállóan főzőcskézni. Anyukám hústortáját egyszerűsítettem le, amiben többféle sajt, sonka, illetve bacon volt. Ez idő- és költségigényesebb megoldás volt számomra. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek