r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Linocska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Linocska
Sajtos rúd Linocska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Rátéthez

Összesen 512 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Rátéthez

Összesen 3069 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Rátéthez

Összesen 324 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 512 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7807 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 3069 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Rátéthez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet, a vajat és az élesztőt egy tálba tesszük. Az élesztőt is csak belemorzsoljuk, nem kell tejben cukorral megfuttatni. Kicsit elmorzsoljuk a 3 hozzávalót.
  2. A langyos tejet apránként adagoljuk, egy lágy tésztát kell kapni. Jól eldolgozzuk, majd kb. fél órára félretesszük, és letakarva pihentetjük.
  3. Fél cm vastagságúra kinyújtjuk, az egész tojással vastagon megkenjük.
  4. A tojás tetejére tesszük a lereszeltés összekevert kétféle sajtot (a 15 dkg csak irány, ki milyen sajtosan szereti).
  5. Derelyevágóval 2-3 cm-es csíkokra vágjku hosszában, majdkisebb darabokrakeresztben (a méret tetszőleges).
  6. A tepsit zsírpapírral kibéleljük. A csíkokat 2 cm-es távolságra rakjuk. Most szórjuk meg a szezámmaggal vagy a lenmaggalés a köménnyel.
  7. Az előmelegített sütőben megsütjük. Ha jó ropogósra szeretnénk, a sajtot 2-3 percet még lehet sütni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40×34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8318
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rúd Linocska konyhájából
Linocska 5 recept

Ha gyorsan kell valami kis rágcsálnivaló az esti filmhez - a hozzávalók mindig vannak a konyhában.

Hozzávalók

Tésztához

Rátéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!