r
Nosalty Logó

Sajtos pillangók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pillangók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Összesen 900 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Összesen 5403 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Összesen 343 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 900 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.6 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10325.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    5829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2683 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5403 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, abba morzsoljuk az élesztőt, majd egy tk cukrot szórunk rá és kevés langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, majd 100 g olvasztott vajat, a maradék tejet, és alaposan bedagasztjuk.
  2. Lefedve, kétszeresére kelesztjük, majd a tésztát kettévesszük.
  3. Az egyik tésztabucit lisztezett felületen nagy téglalapba nyújtjuk.A maradék 150 g vaj felét megolvasztjuk, alaposan megkenjük vele a tésztát (nyugodtan használjuk a kezünket), majd vastagon megszórjuk a reszelt sajt felével. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd az itt látható módon formázzuk.
  4. A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.
  5. Tetejüket vékonyan megkenjük pici tejjel elkevert tojássárgájával.
  6. Letakarva, legalább egy fél órán át kelesztjük (lehet sütőben is 50-60 fokon), majd pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5103
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta a korvapuustiból (a finn fahéjas csigából) sós változatot, ezt a sajtos csigát kreáltam, nem is nagyon sütöttem más sör- vagy borkorcsolyát, mert százszor egyszerűbb elkészíteni, mint pl. egy kiflit, és az a para sem nyomaszt többé, hogy kifolyik belőle a sajt. :D

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek