r
Nosalty Logó

Sajtos krumplitorta almával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Sajtos krumplitorta almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Összesen 2748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6804.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1855 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1202 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 2748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a liszttel elkeverjük.
  2. A tejet az olvasztottal vajjal langyosra melegítjük, hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával együtt, és sima tésztává dolgozzuk ki. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  3. Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  4. A vajjal kikent formát liszttel meghintjük, és a megkelt tésztát belehelyezzük úgy, hogy a szélén kb. 3 cm-es peremet húzunk.
  5. A tölteléket beleöntjük, elsimítjuk, és hideg sütőbe tesszük, amit 180 fokra kapcsolunk be. 30 percet sütjük, majd kivesszük.
  6. Az öntet hozzávalóit elkeverjük és a krumplira öntjük, szépen eloszlatjuk a tortán.
  7. További bő 50 percet sütjük, ellenőrizve, hogy a krumpli átsült-e. Közben alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×20
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1510
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A 2008-as kiadású extra finomságok újságból készítettem. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!