r
Nosalty Logó

Sajtos karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1047 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3291.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1047 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Használhatunk fagyasztott karfiolrózsát is, melyet sós vízben puhára főzünk felengedés nélkül.
  2. Amikor puha a karfiol, leszűrjük, villával kicsit össze is törhetjük.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, az aljába beleterítjük a karfiolt.
  4. Egy edényben olajon megpirítjuk a 2 ek lisztet, és felengedjük kb. 4 dl tejjel. Folyamatos keverés mellett főzzük kicsit, majd belekeverünk 10 deka reszelt sajtot.
  5. Sózzuk, borsozzuk, ha túl sűrű, öntünk hozzá még tejet.
  6. Ráöntjük a karfiolra, és a tetejére teszünk még reszelt sajtot.
  7. Előmelegített sütőben magas fokozaton pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 32x18x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16066
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 24.

Ajánló

Jelen esetben könnyű ebéd készült: majonézes jégsalátával tálaltam. Akár krumplipürével vagy rizskörettel is tálalható. Melegen finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindent anyukámtól tanultam elkészíteni. Ez is az ő receptje.(Persze azóta itt is sok finom receptet találtam).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek