r
Nosalty Logó

Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 2505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10722.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2348 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    6309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2321 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 2505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A gombócokhoz kb. 30 dkg liszthez hozzáadunk 1 tojást, a sütőport, ízlés szerint ételízesítőt és annyi vizet, amennyit egy sűrűbb tésztához felvesz.
  2. A fokhagymákat és a megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát és a gombát beletehetjük nyersen is, vagy egy pici sóval egy csepp olajon meg is dinsztelhetjük, de akkor vigyázzunk a víz mennyiségével, mert hígítja a tésztát, ezért lehet, hogy még lisztezni kell. A hagymával és gombával jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
  3. Egy közepes edényben vizet forralunk egy kevés sóval. A lobogó víz fölé egy sűrű szűrőt teszünk. A tésztát melegvizes kézzel közepes gombóccá formáljuk (nem kell nagy, mert megdagad), és a szűrőbe tesszük. Fedővel vagy tállal lefedjük. Kb. 12-15 percig főzzük a gőzben.
  4. A leveshez a hagymákat közepes kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és fűszerezzük ízlés szerint. Addig kevergetjük, amíg elolvad a kocka. Ezután hozzáöntjük a tejet, lassú forralás közben folyamatos kevergetés mellett lassan!! adjuk hozzá a reszelt sajtot. Amikor a sajt megolvadt, botmixerrel pürésítjük, ezután petrezselyemzöldet szórunk rá, és kislángon - kevergetés mellett - egyet forralunk rajta.
  5. A gombócokat a tányérba tesszük, rászedjük a levest, csipet reszelt sajttal, petrezselyemzölddel vagy néhány karika újhagymazölddel díszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9947
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 03.

Ajánló

A leves elkészítése nagyon egyszerű, a gombócé is egyszerű, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a tészta túl híg. Könnyű étel - a gombóc kivételével -, kiadós deszerttel főételként is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyma leves és a sajt leves között nem tudtunk dönteni, így született meg ez a leves, a másik kettő társításából:) Pirított kenyérkockávala akartuk tálalni, de sem kenyér, sem kifli nem volt otthon, és vasárnap dél lévén épp a boltba sem volt kedvünk elszaladni. Így találta ki a párom ezt a levesbetétet, elég tuti lett szerintem :)  

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek