r
Nosalty Logó

Sajtos almás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Sajtos almás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 435 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2609 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 435 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8807 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 2609 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk és borsozzuk be alaposan.
  2. Az almákat felezzük el, a magházakat vágjuk ki, és vágjuk vékony cikkekre.
  3. Egy téglalap alakú jénai edényt olajozzunk ki mindenhol, és a husik felét szépen helyezzük egymás mellé a tál aljába. Erre fektessük rá egyenletesen eloszlatva az almacikkek felét. Erre tesszük a a maradék husikat, majd befedjük a maradék almával.
  4. A tejszínbe keverjünk el két kanál lisztet, kevés sót és borsot, a szerecsendiót, egy evőkanál csípős mustárt, és öntsük rá az egészet egyenletesen a rakott almás-husira, ügyelve arra, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
  5. A kakukkfüvet morzsoljuk le az ágacskákról, vagy aprítsuk jól fel, és szórjuk szét a tejszín tetején, majd ezt követően fedjük be az egészet a reszelt sajttal.
  6. Lefedve 200 °C-on 45 percet süssük légkeveréssel, majd fedő nélkül alsó-felső sütéssel még további 10-15 percet, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Akit zavar a sok lé, ami keletkezik sülés közben az alján, az kiemelheti a jénaiból, és áthelyezheti egy sültes tálra, de tálalhatjuk a szafttal is, és ebből kanalazhatunk a köretünkre - rizst vagy krumplit ajánlok mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11058
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

...egy ötlet egy finom ebédhez :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek