r
Nosalty Logó

Sajtburger Norbi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Sajtburger Norbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4513.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1385 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst megfűszerezzük frissen őrölt borssal (fontos, hogy frissen legyen őrölve az íze miatt), sóval. Vékony (kb. 0,3-0,5 cm) húspogácsákat formázunk belőle. Ezt forró olajban közepes lángon oldalanként nagyjából 1,5-2 perc alatt készre sütjük. (Tipp: Ha nem akar összeállni a húspogácsa, kevés zsemlemorzsával rásegíthetünk.)
  2. A boltban kapható bucik túlságosan vastagok szerintem, úgyhogy ügyesen 3 részbe vágjuk keresztben, és a középsőt nem használjuk fel ehhez a burgerhez. A vágásfelületet megpirítjük száraz serpenyőben.
  3. Vékony szeletekre vágjuk az uborkát, a hagymát nagyon apróra vágjuk és összeállítjuk a burgert: Az alsó zsemlerészre jöhet a húspogácsa, erre a lapkasajt még melegében, hogy enyhén ráolvadjon. Rá 1-2 szelet uborka, meghintjük óvatosan apróra vágott hagymával és csepegtetünk rá kevés mustárt illetve ketchupot. A lényeg, hogy kevés legyen, ne tocsogjon a szószban (kevés = kb. 10 csepp)
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 69093
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Ajánló

Sültkrumplival... de a kólát és társait inkább hanyagoljuk...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

A kísérletezés egyik fázisa. Ha a leírt receptet követjük olyan sajtburgert kapunk, mint amilyen a gyorséttermi - ízfokozók és umami nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek