r
Nosalty Logó

Sacher-torta Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sacher-torta Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 2833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3556.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 2833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A cukrot, a megolvasztott csokival és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, ezután hozzáforgatjuk a tojássárgás keverékhez. A következő lépés a száraz hozzávalók hozzáadása, azaz a sütőporos lisztet rászitáljuk a keverékre és óvatos, forgató mozdulatokkal, sima tésztamasszát készítünk.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt a tésztánk, kettévágjuk, és baracklekvárral megtöltjük.
  5. A tejszínt egy külön lábasban majdnem forrásig melegítjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és a csokoládét beletördeljük, addig keverjük amíg lágy csokoládé masszát nem kapunk. Végül ezzel vonjuk be a kakaós piskótát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24451
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 28.

Ajánló

Tetszőleges módon díszítsük, én ehhez ét és fehér csokoládé cseppeket használtam. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Sacher- torta örök klasszikus. Ennek a tortának az elkészítését, a Váncza féle "Mi süteményes könyvünk" segítette...nagyon bevált. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!