r
Nosalty Logó

Sacher-torta ahogy D.anyuka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SD konyhája
Sacher-torta ahogy D.anyuka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    379.1 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    952 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 6260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a használni kívánt tortaformánkat kivajazzuk és lisztezzük.
  2. Elsőként vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal és a porcukorral összekevert csokoládénkat, egészen simára keverjük. Mikor teljesen krémesre puhult, félretesszük hűlni.
  3. Kihűlés után hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  4. A tojásfehérjékből porcukorral kemény habot verünk, és óvatosan hozzáadagoljuk azt is a csokikrémhez. Utolsóként jön a liszt.
  5. A masszát beleöntjük a tortaformánkba, és 180 °C-on, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Csak akkor vegyük ki a formából a tésztát, ha már teljesen kihűlt, mert különben morzsolódni fog. Kivétel után félbevágjuk, és a választott baracklekvárral megkenjük az alsó réteget.
  6. A máz elkészítése: Felolvasztjuk a maradék 30 dkg tortabevonónkat 5 dkg vajjal, majd mikor kenhető állagú lesz, még melegen a lekvárral összeragasztott torta tetejére kenjük.
  7. Díszítésként használhatunk diót, meggyet, amit szeretnénk. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14737
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sacher-torta ahogy D.anyuka készíti
SD konyhája 4 recept

Szeretek új dolgokat kipróbálni, kísérletezni minden recepttel. Így ezt is végre sikerült megcsinálnom, amilyen nehéznek tűnt, annyival könnyebben ment, és nagyon finom.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!