r
Nosalty Logó

Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6178.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    3092 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 5061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Hagyjuk 15 percig kelni.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk. Az első adagot vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk. Félretesszük, és ugyanakkorára kinyújtjuk a második adag tésztát is. Megkenjük a fele vajjal és a fele töltelékkel, majd a félretett tésztát ráhelyezzük. Cikkeket vágunk belőle - én most 12 felé vágtam a kört, de aki kisebbeket szeret, nyugodtan vághatja 16 felé is - majd a külső felétől kezdve a kör közepe felé felcsavarjuk a tésztaszeletkét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük úgy, hogy legyen közöttük hely kelni, a végecske lehetőleg alulra kerüljön. Megismételjük a műveletet a megmaradt két adag tésztával.

Töltelékhez

  1. A darált diót (a vaj kivételével) összekeverjük a többi hozzávalóval. Tejből csak annyit, hogy ne legyen túl híg a massza.

Tetejére

  1. A kiflik tetejét megkenjük tejjel, majd előmelegített sütőben sütjük. Mielőtt elkészül kivesszük, a maradék tejbe belekeverjük a juharszirupot, és azzal ismételten átkenjük a tetejét, majd készre sütjük.
  2. Ha valaki nem szereti, vagy éppen nincs otthon juharszirup, akkor nyugodtan lehet hagyományosan a felvert tojással kenni a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1000
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet Limara blogján találtam, eredetileg csokis töltelékkel szerepelt, de mivel a férjem ebben a formában nem szereti a csokisat, egyéb töltelékekkel szoktam sütni. Most éppen a diós volt soron, de nagyon finom volt fahéjjal vagy szilvalekvárral is. Aki a sósat szereti, nyugodtan alakíthatja a tésztát: picit kevesebb cukor és több só, tölteléknek pedig a füstölt sajt kiváló!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek