r
Nosalty Logó

Rumos - almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Rumos - almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Összesen 473 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Összesen 2837 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Összesen 167 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 473 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 2837 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hideg vajat összevágjuk kis kockákra. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, és a vajat elmorzsoljuk villa segítségével. Fokozatosan a hideg vizet is hozzáadjuk, majd lisztezett deszkára borítva gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva, legalább 1órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kinyújtjuk, kicsit nagyobbra, mint a lemez. Rárakjuk a papírra, a felesleges tésztát levágjuk. Berakjuk a hűtőbe, amíg az almát előkészítjük.
  3. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, a magházat kivágjuk, felszeleteljük. A tepsi egyik sarkából indulva, egymásra kicsi fedéssel rárakjuk a szeleteket. A cukrot rászórjuk az alma tetejére, meg a vajat, amit előzőleg kis kockákra összevágtunk.
  4. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta megpirul, és az alma is kezd pirulni. Félidőben fordítunk rajta, hogy egyenletesen süljön.( Az almának a leve meg fog égni, de a süteménynek attól semmi baja nem lesz! Ha a tészta sütés közben felpúposodna, éles késsel kis nyilást vághatunk rajta.)
  5. Amikor megsült, a rummal elkevert lekvárral megkenjük, és rögtön kivesszük a tepsiből.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x1
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8722
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy olyan almás süteményre vadásztam az interneten, ami mutatós. Ez ráadásul olyan  finom, hogy na! Nálunk azon melegében elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek