Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos vadkovászos focaccia kenyér recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Nátrium

TOP Vitaminok

K Folát A B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
17.7 g

zsír

Összesen:
10 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
19 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
224 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
41 mg
Foszfor:
232 mg
Kálium:
189 mg
Nátrium:
500 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
38 µg

szénhidrát

Összesen:
69.9 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
74.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
38 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
45 µg
C vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
73 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
106.2 g

zsír

Összesen:
60.1 g
Telített zsírsav:
24 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
113 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.1 g
Kalcium:
1340 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
255 mg
Foszfor:
1392 mg
Kálium:
1127 mg
Nátrium:
3003 mg
Cink:
10 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
223 µg

szénhidrát

Összesen:
419.6 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
22 g

víz

Összesen:
445.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
230 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
275 µg
C vitamin:
16 mg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
444 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.3 g

zsír

Összesen:
5.2 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
10 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
116 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
21 mg
Foszfor:
121 mg
Kálium:
98 mg
Nátrium:
262 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
36.6 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
38.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
24 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
39 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csukamama
Csukamama / Csukamama Wed, 2013-10-02 23:50

Na megsütöttem a kenyeret. Őrület!!!! Mondtam a Pistának, hogy tőled van a recept. Azt mondta "éljen a Vera":). Kicsit változtattam rajta. Kihagytam belőle a fűszereket meg a sajtot, helyette magokat tettem bele, mert így lekvárral is lehet enni, de majd úgy is ki fogom próbálni. Azt nem tudtam, hogy az olaj csak a gyúrásnál kell vagy a tésztába is. Én tettem a tésztába 2 evőkanállal. Már sült mikor eszembe jutott, lehet hogy nem is kellett volna a tésztába. Jó lett így is. Örülök ennek a recinek, mert eddig a rozskenyerem mindig olyan lett mint a szikla.
Puszi: Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-10-03 01:20

Jajj de orulok, hogy ilyen sikeres lett a kenyer!!!!! Ebben, az a jo, hogy azt teszel bele amit akarsz. Az olajat, igen, a tesztaba kell tenni, de a gyurashoz is azt hasznalok liszt helyett, hogy ne ragadjon. Sokkal konnyebb igy dolgozni vele.
A Pistanak is koszonom az eljenzest!!!
Tovabbi jo sutogetest, puszi: Vera

Csukamama
Csukamama / Csukamama Thu, 2013-09-12 13:09

Szia Vera! Nagyon jól néz ki. Már többször próbáltam rozskenyeret sütni, de mindig nagyon tömör lett. A tied meg szép lukacsos. Talán azért mert vadkovásszal készítetted? Megsütném én is de most nincsen vadkovászom. Szerinted öreg tésztával is jó lenne?
Puszi: Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-09-12 14:39

Szia Angela! En sem szerettem eddig rozsos tesztaval dolgozni, de most ugylatszik, hogy a kovasz plussz egy keshegynyi elesztovel jobban viselkedett. Persze csak fel bogre rozslisztet tettem a kenyerliszthez. Szerintem oregtesztaval is mukodne egy pici elesztovel. Te kezzel dagasztod vagy geppel? Jo alaposan ki szoktam dagasztani. Meg meg van a robotgepem amit meg akkor vettem amikor otthon voltam, 20 eves es nagyon sok kenyeret es mas kelttesztat megdagasztott nekem. Ha barmit meg tudni akarsz, csak kerdezz, szivesen valaszolok. Puszi: Vera

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-08-26 15:21

Koszi Tormika, aranyos vagy mint mindig! Tegnap is feltettem egy kovaszos recit, Gombas-csirkes kovaszos papardelle. Szerintem nagyon finom volt mindenki szerette:) Puszi, Csuki:)))

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-08-26 11:31

JUHÚÚÚÚ! De jó, de ügyes vagy Csukkanc! Ez nagyon különleges; igencsak megkóstolnám! Jöhet, a többi vadkovászos recept!
A én kovászaim már igen erősek és erősen alkoholos illatúak; de érdekes módon mindegyiknek mas az illata. Jani/tk lisztes, Fecó/ fehér lisztes, Rozska/rozsos...
Ma gyúrtam megint vadkovAszos tésztát: most Fecóval....hagyom holnapig a hűtőben. Többször Átgyúrtam; olyan puha-sima, mint egy bébi popó :PPP

445
kenyérliszt BL80 2.5 bögre
rozsliszt 0.5 bögre
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 késhegynyi
kovász 20 dkg
víz 2.5 dl
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 1 csokor
fekete bors 1 kk
parmezán sajt 5 dkg
mozzarella 10 dkg