r
Nosalty Logó

Rozmaringos-zsályás bárányborda

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozmaringos-zsályás bárányborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    370.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A báránybordákat besózzuk, megborsozzuk, és berakjuk egy tálba, hozzáadjuk a kakukkfüvet, 5 rozmaringágat (megtépkedve), és 5 zsályalevelet (szintén megtépkedve), a fokhagyma felét és a vöröshagymát,a citrom levét.Leöntjük olívaolajjal (kb1-1,5 dl-el), hogy pácolódni tudjon. Berakjuk a hűtőbe lefóliázva és ott hagyjuk 1-2 órán át.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 °C fokra (légkeveréses 140°C) és előkészítünk egy tepsit.
  3. Egy grillserpenyőt felmelegítünk, majd amikor forró, megsütögetjük a báránybordákat mindkét oldalukon kb. 2-2 percig, a hagymakarikákat is melléjük dobálva, és amikor kész, belerakjuk a tepsibe őket.
  4. A báránybordák tetejére szórjuk a maradék fűszereket szintén egy kicsit megtépkedve - hogy az illóolajtartalmuk előjöjjön-, a maradék fokhagymát, és azt a vöröshagymát, amit a serpenyőben 1-2 percig sütögettünk a báránybordák mellet. Két-három evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, és a sütőbe toljuk 8 percre.
  5. Amikor kész, tálaljuk. Adhatunk hozzá egészben sült burgonyát, salátát.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 49197
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 20.

Ajánló

Mi héjában sült burgonyával ettük, amit a zsírban sült oldalas receptünkben leírtunk, tzatzikit fogyasztottunk mellé, és amikor tálaltuk, még egy kis darab citromot raktunk a tányérra, mert avval meg lehet egy kicsit permetezni fogyasztás előtt. Finom hozzá a görög saláta, vagy valamilyen más mediterrán saláta is, valamint jól illik mellé a pitakenyér is. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerencsénkre leértékelés volt az egyik nagyáruházban bárányborda téren, s remek új-zélandi bárányhusihoz jutottunk. Ezt mindenképpen meg kellett csinálnunk! De láttuk, nem csak mi vágytunk a héten bárányhúsra! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?