r
Nosalty Logó

Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iron Vital
Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40316 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3448 micro
  • Kolin:
    1137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2896 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 181 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Elkészítés

hozzávalók a májpástétomhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk, és alaposan lepirítjuk, hogy szinte minden zsírja kifolyjon. Ekkor a szalonnakockákat kivesszük.
  2. A hátramaradt szalonnazsírra dobjuk a sonkahagymát, a rozmaringot, a reszelt fokhagymát és a szerecsendiót. Üvegesre pirítjuk a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a pulykamájat, és pár perc alatt készre sütjük.
  4. A serpenyő tartalmát turmixgépbe rakjuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáöntünk pár kanál libazsírt, és krémesre turmixoljuk.
  5. A kész pástétomot egy tálkába kanalazzuk, a tetejét pedig megszórjuk a pirított szalonnával és némi durvára vágott kesudióval.

hozzávalók a párolt körtéhez

  1. A körtét 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort, a vizet, a mézet, a limelét, illetve a fahéjat.
  3. Amikor forr, hozzáadjuk a körteszeleteket, és 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A lényeg, hogy megpuhuljon, és szép vörös színt kapjon. A kész körteszeleteket kiszedjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Már csak a tálalás van hátra: kenjük meg kedvenc pékárunkat jó vastagon a májpástétommal. Erre jöhet egy-egy szelet párolt körte, díszítésnek pedig egy kevés pirított szalonna és kesudió. Nem csak mennyei, de igazán mutatós is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2831
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 14.

Ajánló

Ha nagyobb mennyiséget csinálunk, vagy nem fogyasztjuk el rövid időn belül a pástétomot, érdemes zsírt önteni a tetejére, hogy ne oxidálódjon a hűtőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével
Iron Vital 5 recept

Finom és egyszerű májpástétom-receptet mutatunk nektek, amit vörösborban párolt vilmos körtével párosítottunk, a végeredmény pedig igazán fenséges lett. Készítsétek el valamelyik hétvégén reggelire, vagy akár ajándékba szeretteiteknek, nemsokára úgyis itt a karácsony!

Hozzávalók

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek