Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos krumpli Mayura konyhájából recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Nátrium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

C B6 Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.1 g

zsír

Összesen:
21.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
16 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
58 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
72 mg
Foszfor:
167 mg
Kálium:
1250 mg
Nátrium:
1084 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
52.3 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
246.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
68 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
53 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
18 µg
A vitamin (RAE):
8 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
24.4 g

zsír

Összesen:
87.5 g
Telített zsírsav:
13 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
62 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g

ásványi anyagok

Összesen:
10.5 g
Kalcium:
229 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
285 mg
Foszfor:
669 mg
Kálium:
5002 mg
Nátrium:
4340 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
209.3 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
31 g

víz

Összesen:
987 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
275 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
213 µg
E vitamin:
12 mg
K vitamin:
72 µg
A vitamin (RAE):
32 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.4 g

zsír

Összesen:
4.9 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
13 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
38 mg
Kálium:
280 mg
Nátrium:
243 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
11.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
55.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
15 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 14:15

Köszönöm szépen.:-))
Nagyon fincsi lett a mai húsételemhez köretnek, máskor is lesz, főleg, hogy van friss rozmaringom.:-)
Citrom? Nem gondoltam volna, hogy illik hozzá, de nagyon ott volt, fincsi.:-)
Szép vasárnap délutánt kívánok!

Éva-Anyóca

escabax
Escabax / escabax Sat, 2012-05-19 10:50

Extraszűz olívaolajban nem az ára miatt nem sütünk, hanem azért mert abban olyan zsírsavak és olajsavak vannak ami a sütés hőfokán rákkeltő anyagok keletkezése közben bomlik.

A finomított olívaolaj már csak egészségügyileg megengedett mértékben (kisebb mint 5 ezrelék) tartalmazza ezeket a veszélyes olajsavakat/zsírsavakat.

mayura
Mayura / mayura Sun, 2012-05-20 10:21

Én azért mint minden jó Görög, maradok az extraszűz oliva olajnál! A rákkeltésről pedig ajánlom figyelmedbe Szendi Gábor könyveit. A legújabb kutatások szerint, és minden kutatás és a régészet tudománya is ezt támasztja alá a legegészségesebb zsiradék az álati eredetű zsír. Én pedig régész vagyok és a paleolítikum a szakterületem. A rozmaringos krumpli recepjéhez az extraszűz olivaolaj a legjobb, így lesz a legfinomabb. A táplálkozásnál pedig a legfontosabb a mértékletesség. Szinte minden, dologról megálípították már hogy rákkeltő... Az én oldalam pedig nem egy fitness oldal hanem, gasztronómia. Szép napot Üdv

escabax
Escabax / escabax Wed, 2012-05-23 16:35

Remélem azt is tudod hogy miért az állati zsír a legjobb. Azért mert kevés benne a kettős kötés (azaz ez telített zsír), és telített zsírokból sütéskor 10000-ed annyi rákkeltő anyag keletkezik.

Ez így értelmetlen hogy mindenről megállapították hogy rákkeltő.
Az extraszűz olivaolaj kifejezetten NEM sütéshez való, és ez fel van tüntetve a palackokon is.
A finomított (nem vegyszerrel kezelt) olívaolaj már jobb sütéshez. (Általában az extraszűz zöldes árnyalatú sárga, míg a finomított olaj már csak erősen sárga-narancssárga)

mayura
Mayura / mayura Wed, 2012-05-23 19:56

Köszi :-) Hidd el tudom, a legjobb barátnőm egy ciprusi görög leányka, és mindíg a legcsodásabb smaragdzöld szűretlen, olajat kapjuk tőle. Fantasztikus az íze az illata.... Amit írtál mind igaz, biztos de hidd el az íze így az igazi, ott is így eszik, és mindenki 80+életkort él meg. A másodprés, és melegen sajtolt olívaolajban errefelé csak sültkrumplit sütnek, de erre én nem szavazok. Egyébként ez a szóbanforgó olaj még a spanyol és olasz fajtáknál is zöldebb fanyarabb ez a Kalamata!!!! Az én abszolút kedvencem! Üdv

Sancho
Sancho Sat, 2012-05-19 10:30

Extraszűz olivaolajban nem sütünk soha. Jó ahhoz a 2. osztályú olivaolaj is.

Sancho
Sancho Sun, 2012-05-20 10:26

Ne értsd félre, nem a minőségre értettem, hanem az első préselésből lejövő olajra gondoltam. Az az extraszűz. A másodpréselésű olaj viszont jobban bírja a hőt. A másikat a "sansa" dzsuvát nem is említem, mert az vegyszeres kezelésen esett át.

mayura
Mayura / mayura Sun, 2012-05-20 10:32

Gondoltam. :-) Köszi a hozzászólásaid ma kipróbáltam a paprikába töltött, padlizsánkrémet és tuti lett.

419
burgonya 1.5 kg
1 ek
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
rozmaring 3 szál
citrom 1 db