r
Nosalty Logó

Roston sült csirkemell hagymás joghurtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Roston sült csirkemell hagymás joghurtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2995.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 1153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1024 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá egy kis rozmaringot.
  2. Egy teflonserpenyőbe pici olívaolajat öntünk, és a hússzeleteket pár perc alatt megsütjük.
  3. Ha elkészült, kivesszük a serpenyőből, ésa megmosott, karikára vágott paradicsomot is megsütjük a maradék olívaolajon (ha szükséges, kicsit még önthetünk alá).Vigyázni kell vele, mert a paradicsom nagyon hamar odaég!
  4. A hagymát nagyon nagyon apró darabokra vágjuk, a fokhagymát hozzápréseljük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a joghurttal, és a végén hozzákeverjük a mustárt is.
  5. A szószt tálalhatjuk mellé, vagy le is önthetjük vele az aranybarna csirkemelleket és a puhára sült paradicsomokat.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 466
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 42681
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Randevú előtt nem ajánlom. Bármikor máskor igen! :) Olyan hamar elkészül, hogy ennyi idő alatt még egy tisztességes szendvicset sem lehet összehozni. Nyáron a húst és a paradicsomot kerti grillen is elkészíthetjük, úgy még finomabb. Az eredeti recept Budai Péter Szakácskönyvéből való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek