r
Nosalty Logó

Ropogós kacsasült pofonegyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
fitfoodchallenge
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba.
  2. Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük. Nagyjából három perc múlva rátesszük a kacsákat, de úgy, hogy a bőrös oldaluk lefele legyen. A zsírjuk pillanatok alatt kisül, így a hús ebben pirul meg. Mindegyik oldalt nagyjából öt percig sütjük.
  3. A szeletekre rakunk egy kis összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi egész koriandert. Nem maradhat ki a só és a bors sem. Akkor van vége az első etapnak, ha a kacsamell mindkét fele szép, pirosas színű.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses fokozatra. A kacsákat rátesszük a rácsra, és 20 percig sütjük őket. Eggyel lejjebb rakunk egy tepsit, hogy a sütés közben kicsorduló zsír ne piszkolja össze a sütőt.
  5. Amíg a kacsa készül, addig egy serpenyőben a megpucolt, összevágott nektarinokat két evőkanál mézen megfuttatjuk. Rádobjuk a fahéjat is, aztán körülbelül öt perc alatt, készre sütjük a barackfalatkákat is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 295212
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Ajánló

A kacsa külseje ropogós, belül mégis szaftos. Akkor tökéletes az állag, ha ilyen. A fahéjas barack enyhén édes utóíze, pedig remekül kiemeli a kacsamell finom fűszerességét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
fitfoodchallenge 7 recept

Az első ködös, őszi reggel után a férjemen is erőt vett a biológia. Pusztán evolúciós okokból, valami szaftos, lehetőleg zsíros húst kívánt ebédre, egy kis sült krumplival. Tipikus férfi! Szerencsére disznóhús már hónapok óta nincsen a hűtőben, ő meg lusta volt elmenni a boltba venni, ezért megegyeztünk a kacsában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek