r
Nosalty Logó

Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Az ételművész (Adam Jones)
Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Összesen 1172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Összesen 2342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Összesen 152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3701 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3882 micro
Összesen 1172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    219.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4869.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    3640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    671 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    7402 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    7764 micro
Összesen 2342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1337 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Elkészítés

Rombuszhal

  1. A félig szárított paradicsomokhoz melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Tegyük a paradicsomokat egy tepsibe, héjukkal lefelé, és spricceljük meg olívaolajjal. Szórjuk meg a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, és süssük 2-3 órát a sütőben. Majd öntsük rá az olívaolajat és tegyük félre.
  2. A bazsalikompüréhez blansírozzuk sós lobogó vízben a bazsalikomleveleket, majd tegyük jeges vízbe. Turmixoljuk le az olajjal, majd passzírozzuk át egy finom szitán, tegyük nyomózsákba és tegyük félre.
  3. A joghurthoz keverjünk el minden hozzávalót, tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
  4. A rombuszhalhoz hevítsünk egy tapadásmentes serpenyőt olajjal. Fűszerezzük be a hal mindkét oldalát, majd a forró serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Majd adjuk hozzá a vajat, ezzel pirítsuk tovább aranybarnára. Majd vegyük ki és pihentessük 2 percet, amíg előkészítjük a tálalást.
  5. Helyezzünk egy kanál joghurtot mindkét tányérra, és enyhén kenjük el. Majd rendezzük el a friss és a félig szárított paradicsomokat a tányéron. A tetejére tegyük a halat, majd pöttyözzük körbe a bazsalikompürével, és díszítsük citromfűvel.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1223
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom
Az ételművész (Adam Jones) 5 recept

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

Hozzávalók

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek