r
Nosalty Logó

Római csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Római csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3385 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6411.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2935 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17178 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3299 micro
  • Kolin:
    1156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16924 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    2863 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    3149 micro
Összesen 2783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk.
  2. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.
  3. A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.
  4. A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.
  5. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.
  6. A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.
  7. Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)
  8. Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2387
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 456057
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

Az eredeti receptben a burgonya helyett 1 pohár rizs szerepel. Ha rizzsel készül, az összerakott ételre 1 nagy pohár vizet öntünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Római csirkemáj
Olaszné Anci 191 recept

Egy olcsó recept újságban, találtam ezt a nagyszerű receptet. Kondorosról küldte be egy hölgy, köszönet neki érte. Nem én lennék, ha nem változtatnék rajta, így a rizst én krumplira cseréltem, mert az enyémek a rizst sajnos nem nagyon szeretik. Egy összetett ízű, szaftos finomság kerekedett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?