r
Nosalty Logó

Rizses rakott patiszon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Rizses rakott patiszon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A húshoz

A patisszon előkészítéséhez

A rétegzéshez

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A húshoz

A patisszon előkészítéséhez

A rétegzéshez

Összesen 2287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A húshoz

A patisszon előkészítéséhez

A rétegzéshez

Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13123 micro
  • Lut-zea
    3146 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11691.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    6880 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    4779.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    4018 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    78738 micro
  • Lut-zea
    18876 micro
Összesen 2287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1331 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A rizshez

A húshoz

A patisszon előkészítéséhez

A rétegzéshez

Elkészítés

A rizshez

  1. A rizst kevés olajon megpirítjuk és ráöntünk dupla mennyiségű, tehát 1 bögre vizet. Mikor felforrt 0,5 tk ételízesítőt teszünk bele. Addig főzzük, míg a vizet felszívja, majd fedőt teszünk rá és a gázt lekapcsoljuk.
  2. A darált húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a foghagymát és rászórjuk az oregánót. 1-2 percig rotyogtatjuk a fűszerekkel, majd ráöntjük a paradicsomsűrítményt és néhány keverés után a kockára vágott paradicsomot is. 5 perc forralás után a kész rizst hozzákeverjük, további 2-3 percig főzzük, majd egy csipetnyi fahéjjal fűszerezzük.
  3. A patiszonokat megtisztítjuk, meghámozzuk, és ujjnyi vastagra felszeleteljük. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 10 percig főzzük.
  4. Rétegezzük a hozzávalókat. Az edényt kikenjük margarinnal, és az alján elterítünk egy sor patiszont. Erre egy sor rizses-paradicsomos-darált hús következik. Majd még egy réteg patiszon és hús. A tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe fedő alatt kb. 40 percet sütjük. Ezután a fedőt levesszük, még egy kevés reszelt sajtot teszünk rá, fedő nélkül tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8848
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre a nagymamámmal főzhettem :) Közösen sürögtünk-forogtunk a konyhában, mami hozta elő a receptet és közösen alakítottuk ilyenné, hihetetlen finom lett. 

Hozzávalók

A rizshez

A húshoz

A patisszon előkészítéséhez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?