r
Nosalty Logó

Rizses puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Rizses puffancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 689 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4125 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 689 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4125 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk először tejberizst: a fél liter tejhez öntsünk még fél liter vizet, tegyünk bele csipetnyi sót, és ebben főzzük puhára a rizst. Érdemes vastag aljú lábasba tenni, mert a tej könnyen odakap. Amíg fő a rizs, a mazsolát áztassuk be a rumba (vagy a grappába).
  2. A puhára főtt rizsnek ki kell hűlnie, mielőtt a többi hozzávalót belekeverjük. Addig a citrom (kezeletlen vagy bio legyen, különben mérgező anyagokat tartalmazhat!) héját reszeljük le.
  3. A kihűlt rizsbe belekeverjük a citromhéjat, cukrot, kardamomot, a lecsöpögtetett mazsolát, a három tojást, majd legvégül a lisztet adjuk hozzá, amibe belekevertünk egy késhegynyi élesztőt. Az egész masszát jól átkeverjük.
  4. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és kanállal kis falatokat szaggatunk bele a rizses masszából. A puffancsok nagyon hamar, kb. 2 perc alatt aranybarnára sülnek.
  5. A kisült rizses puffancsokat először konyhai papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot, majd tálra helyezve, porcukorral kínáljuk. Hidegen is fogyasztható, de mire kihűlne, már el szokott fogyni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2417
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 29.

Ajánló

Porcukor helyett bármilyen dzsemmel, lekvárral is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses puffancs
giuliettalupa 82 recept

Tipikus olasz farsangi étel, amelyet főleg az északi régiókban - Lombardia, Veneto - ismernek és készítenek. Többféle változata is van, az egyszerű rizses-citromoson kívül létezik banános, körtés, almás ízesítésű is. Itt most a legegyszerűbb változat szerepel, amelyik azon túl, hogy nagyon finom, alkalmas a maradék tejberizs újrafelhasználására is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek