r
Nosalty Logó

Rizses lecsó csípős debrecenivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Rizses lecsó csípős debrecenivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 486 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1721.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    536 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    542 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2176 micro
Összesen 1944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    456 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst egy evőkanál olajon kevergetve üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, és felöntjük másfélszeres vízzel. Fedő alatt főzzük, és amikor kicsit elfőtte a levét, lekapcsoljuk a gázt vagy a villanyt alatta, amíg készre dagad.
  2. A paprikát, a paradicsomot tetszőlegesen feldaraboljuk, és külön-külön kis tálkákba rakjuk. A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük. A debreceni kolbászt felkarikázzuk.
  3. Egy nagyobb lábasban két evőkanál olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Ezután hozzátesszük a paprikát. Összesütjük. Majd következik a paradicsom. A lecsó hozzávalóit kevergetve sütögetjük, sózzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük kb. háromnegyed dl forró vízzel. Amikor már majdnem kész, beletesszük a felkarikázott debreceni kolbászt.
  4. Ha elkészült a lecsó (kell lennie bőséges szaftnak), hozzákeverjük a puha rizst, és jól összesütjük.
  5. Langyosan kínáljuk. Aki szereti, egy-egy szelet puha kenyérrel fogyassza.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6321
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 09.

Ajánló

A rizst azért nem dupla adag vízzel kell felengedni, mert a lecsó szaftja tökéletesen puhává teszi, tehát nem marad kemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses lecsó csípős debrecenivel
Lizinka_ 591 recept

Ez egy egyszerű, de annál inkább nagyszerű nyári étel a családi receptarchívumból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!