r
Nosalty Logó

Rizses hús ahogy zsuzsa készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Rizses hús ahogy zsuzsa készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 369 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 1476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsos csontból és a zöldségekből, fűszerekből húslevest főzünk. Ha a hús puha, hagyjuk a levest kihűlni.
  2. Kivesszük a levesből a húsos csontot, zöldségeket. A levest leszűrjük.
  3. A csontról leszedjük a húst, apróra vágjuk.
  4. A zöldségeket (a hagyma kivételével) feldaraboljuk.
  5. A rizst megmossuk. Egy lábosba tesszük az olajat, ráöntjük a rizst, néhány percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük annyi húslevessel, hogy épp ellepje.
  6. Folyamatosan kevergetve főzzük, mindig annyi húslevest adjunk hozzá, hogy ne ragadjon le. Kb. 20 perc alatt puhul meg a rizs.
  7. Ha a rizs puha, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket. Még egy-két kanál levest teszünk hozzá, hogy jó lucskos legyen. Most már csak átforrósítjuk, nem kell tovább főzni.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6063
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses hús ahogy zsuzsa készíti
8zsuzsa8 210 recept

Legjobb libaaprólékból készíteni, akkor ludaskása a neve. De jó csirkeaprólékkal, húsos karajcsonttal is. Lényeg a sok zöldség. Többnyire marad elegendő leves is a rizses hús elé, vagyis komplett ebédet készítettünk. Édesanyám gyakran készítette, én is. Rizottóhoz való rizst szoktam venni hozzá, azzal lesz igazán szaftos, jól magába szívja a fűszeres húslevest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek