r
Nosalty Logó

Rizses csirke István konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juhász István
Rizses csirke István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    591 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.5 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3209 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1930.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8967 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2834 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8467 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    5574 micro
  • β-crypt
    531 micro
  • Likopin
    4731 micro
  • Lut-zea
    5022 micro
Összesen 4433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átnézzük, átmossuk a rizst, és a húsokat, a májat hideg vízbe áztatjuk. Megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk a zöldségeket.
  2. Olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát, paprika-, paradicsom-, chilikockákat, majd puhára pároljuk az egészet (szükség esetén vízzel felöntjük, és többször megkeverjük). Ezt az alapot krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a húsokat, az apróra vágott petrezselyem felét, sózzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg zsírjára nem pirul, ekkor felöntjük vízzel, és majdnem teljesen puhára főzzük (kb. 50 perc).
  3. Utána hozzáadjuk a rizst, a csirkemájat, és öntünk még rá vizet, körülbelül 10-15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt még 10 percig hagyjuk duzzadni a rizsszemeket.
  4. Forrón tálaljuk frissen aprított petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1177
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 10.

Ajánló

Nagyon finom savanyú káposztával, de friss paradicsom-paprika-szeletekkel vagy -kockákkal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses csirke István konyhájából
Juhász István 36 recept

Rizses csirke nálunk gyakran kerül terítékre, és többféle variációban szoktam elkészíteni, ez most egy magyaros változat (lecsós alapra készült).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek