r
Nosalty Logó

Ricottás vakondtúrás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Ricottás vakondtúrás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3352.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeverésen).
  2. Folpackkal kibélelünk egy kb. 15-17 cm átmérőjű mély tálat és előkészítünk egy pont ekkora tortaformát is. (Én most állítható tortagyűrűt használtam, mert nincs ilyen kicsi tortaformám. Sütőpapírt terítettem egy gáztepsibe, rátettem a tortagyűrűt és csak akkor öntöttem bele a tésztát, mikor a sütő kellően meleg volt. Így rögtön tehettem is be és nem folyt ki a gyűrűbőla tészta.)
  3. A piskótához géppel felverjük a tojásfehérjéket, majd egymás után lassú fokozaton belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, az olajat és végül a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. 180 fokon, kb. 12 percig sütjük légkeveréssel. (Tűpróba!)
  5. Mikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen kettévágjuk.
  6. A krémhez a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük.
  7. A krém többi hozzávalóját jól elkeverjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük.
  8. A folpackkal kibélelt tálba öntjük, rátesszük az egyik piskótalapot és befedjük a folpackkal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük a másik piskótalappal együtt, amit szintén folpackba burkolunk.
  9. A félretett piskótalapot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  10. Tálaló tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla a folpackot és óvatosan megszórjuk a lereszelt piskótával,kicsit rányomkodjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30209
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 19.

Ajánló

gesztenyés vakondtúrás torta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem Szintia jópofa vakondtúrás tortájával. Amint megpillantottam ezt a ricottás változatot a márciusi NL Konyhában, tudtam, hogy eljött a "vakondtúrás" ideje az én konyhámban is! :) Könnyen és gyorsan elkészíthető - pihentetési időt leszámítva :( - így biztos vagyok benne, hogy nagy kedvencünk lesz az elkövetkező tavaszi-nyári időszakban, amikor különféle szezongyümölcsökkel gazdagítható a krém.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek