r
Nosalty Logó

Ricottás paradicsomos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Ricottás paradicsomos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1573 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 524 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    954 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    9752 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    3822 micro
Összesen 1573 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1144 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A leveles tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Széleiből 1-1 cm-t levágunk, amelyből peremet készítünk. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tészta sárgulni nem kezd.
  2. Közben elkészítjük a feltétet. A ricottát a metélőhagymával és petrezselyemmel kikeverjük, esetleg olívaolajjal vagy tejföllel lazíthatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A paradicsomokat karikákra vágjuk, míg a kakukkfűről a leveleket lecsipkedjük.
  3. A félig megsült tésztára rásimítjuk a fűszeres ricottát, majd megrakjuk a paradicsomszeletekkel, végül a kakukkfűvel meghintjük. 130-140 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1009
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 16.

Ajánló

Gyorsan varázsolhatunk vacsorát kevés hozzávalóból, esetleg salátát kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás paradicsomos lepény
nyultanti 100 recept

Ez a recept Kaldeneker Györgytől származik, aki rendre eltalálja az éppen a hűtőben található hozzávalókat. Kiváló recept egy gyors ebédhez vagy vacsorához, amellett hogy látványos és a fűszerek miatt illatos, nagyon finom is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek