r
Nosalty Logó

Ricottás-chilis polenta sóskamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Ricottás-chilis polenta sóskamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A polentához

A sóskához

Tálalás

Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A polentához

A sóskához

Tálalás

Összesen 2345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A polentához

A sóskához

Tálalás

Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9574.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    4841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2713 micro
Összesen 2345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A polentához

A sóskához

Tálalás

Elkészítés

A polentához

  1. Először a polentát készítjük el: egy lábasban megfőzzük úgy a kukoricadarát, hogy amikor elfő róla az alaplé, folyamatosan utánatöltjük. Legyen puha.
  2. Ha kész, belekeverjük a ricottát, reszelt parmezánt, apróra vágott szárított chilit vagy chilipelyhet és a friss rozmaringleveleket aprítva. A végén jön a vaj, ezzel krémesítjük, ekkor még folyékony, de nem folyós.
  3. Egy üvegtálat kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a már majdnem kihűlt polentát. Ráhajtjuk a folpackot, és minimum 2 órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
  4. A sütőt 200 fokra melegítjük.
  5. Ha már vágható állapotban van a polenta, hasábokra szeljük, és egy sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal meglocsolt tepsibe, egymástól kisebb távolságra helyezzük, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Legalább 2 tepsinyi adag lesz belőle.

A sóskához

  1. Mielőtt felszelnénk a polentát, elkészítjük a sóskát: vajon megfonnyasztjuk, cukrozzuk, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, és két deciliter tejjel felengedjük.
  2. A maradék egy deci tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, ezzel besűrítjük a mártást. Ha kell, még további egy kanál vajjal krémesíthetjük, fényesíthetjük.

Tálalás

  1. A sóskát kisebb tálakba öntjük, mellé egy adag sült krumpli fazonú polentát adunk, amit belemártogathatunk vagy kanalazhatjuk mellé a mártást. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8879
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 29.

Ajánló

Mártásokkal, szaftos húsokkal, olasz húsételek mellé nagyszerű köret ez a belül puha, kívül roppanós polenta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a sült krumplinak álcázott polentával biztosan elfogy még a sóskafőzelék vagy -mártás is. Máskülönben tálalhatjátok spenóttal, ranch öntettel vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal.

Hozzávalók

A polentához

A sóskához

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?