r
Nosalty Logó

Ribizlis álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Biaa
Ribizlis álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 783 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3913 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 783 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2597.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 3913 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A tészta hozzávalóit egy tába öntjük, majd jól összedolgozzuk, golyóvá formálva, alufóliába csomagolva a hűtöbe rakkjuk 1órát pihenni.
  3. Egy 26 cm átmérőjü tortaformát kivajazunk-lisztezünk. Az alját kibéleljük a tésztával, majd letakarjuk sütőpapírral, rászorunk valamilyen nehezéket (bab, lencse) és 10 percig elősütjük. Ha kész, a nehezékeket, valamint a sütőpapirt eltávolítjuk.
  4. Közben a ribizlit megmossuk és leszemezzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben hozzá adagoljuk a cukrot, citromlevet, a darált mandulát és a ribizlit (pár ek. kivételével, amit díszítésként a tortára teszünk).
  5. Az így kapott masszát a tészta tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk, majd a félrerakott ribizlivel megszórjuk.
  6. Visszatesszük a tortát asütőbe és180 fokon még 50-60 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni és porcukorral már lehet is tálalni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10537
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a ribizliszezon! Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek